Senj, Horvátország

7. nap - Mindenhol jó, de a legjobb...

...otthon. Utolsó nap, vár ránk a hosszú út hazafelé.

Reggel egy kis pakolászás, takarítgatás, persze nem túl komolyan, aztán várakozás a tulajra. Az idő közben esősre fordult, a szél újra megerősödött, ráadásul az ablakunk alatt hajnali öt óra óta a szombati vásárra készülődtek az árusok, nem éppen a legnagyobb csendben. Kipakoltak mindenféle cuccot, cipőket, táskákat, cd-ket...és persze ruhákat, melyek közt Rita magyar termékeket talált. Csak nem a letenyei vagy kanizsai piacról hozzák ide az árut?? Végül is csak 300 km és ott olcsóbb...sőt, a tulaj mintha említette volna, hogy a felesége Kanizsára jár. Kicsi a világ.

Végre megjött a tulaj, illetve a neje, elköszöntünk angol-német-horvátul, és irány a szerpentin, fel a hegyre.

Az utazás eseménytelen volt, leszámítva, hogy egyszer nagyon eláztunk, úgy megeredt fenn a hegyen a lé. Pár km-el odébb pedig újra sütött a nap. Zágráb után megálltunk egy kútnál pihenni, a parkoló tömve volt magyarokkal, persze szombaton van a váltás. Aztán a határra érve meg a horvátok is és a magyarok is csak integettek, hogy menjünk tovább, semmi ellenőrzés nem volt. Kérdem én, akkor minek ez az egész cécó a határőrséggel, útlevelekkel, illetékbélyeggel, stb? Egy csomót lehetne spórolni...na mindegy. Visszaérve kis hazánkba erős kánikula fogadott, sokkal melegebb van itthon, mint a tenger mellett. Hogy is van az általános iskolában mondogatott örök igazság? A tenger télen fűt, nyáron hűt...még igaz is lehet.

Hát ennyi volt a mi nyaralásunk dióhéjban. Összességében elmondhatom, hogy aki még nem volt a horvát tengerparton, az menjen el, nézze meg mindenképpen. Én is így tettem, de másodszor nem mennék oda vissza, legfeljebb jóval délebbre csak, Dubrovnik környékére, mert azt mondják, az különlegesen szép, nemhiába tülekedtek ott a rómaiak. A lényeg azonban, hogy szerintem a Balaton van olyan jó nyaralóhely, mint a horvát tengerpart, sokkal közelebb van, ráadásul magyarul beszélnek, magyar kaját lehet venni a horvát árakhoz képest olcsóbban. Sőt, nemcsak a Balcsi mellé lehet menni, hanem van soksok termálfürdőnk, szép helyünk szerencsére. Uff én beszéltem. Illetve írtam. Mindenkinek jó nyaralást!

Index

Első nap - Második nap - Harmadik nap - Negyedik nap - Ötödik nap - Hatodik nap

Galéria

img1
Konyhánk
img2
Álmosan, indulásra készen
img3
Retro sztájl
img4
Rita szűrővel
img5
FF Rita
img6
FF tenger
img7
FF tenger 2
img8
FF főtér