Senj, Horvátország

5. nap - Crikvenica, hajóút

Reggeli után egyből Crikvenica felé vettük az irányt, ahol a délelőtt a strandon telt, szép tiszta időben és vízben. Már úszni is lehetett, aki először teszi ezt tengerben, annak egy tanulság: a szájához ne érjen a víz, mert utána a sós ízt csak a partont lehet eltüntetni...

Strandolás után szemügyre vettük a hajóutakat. Több lélekvesztő is kínál különböző hosszúságú túrákat, sztem nagy különbség nincs, sem az útvonalban (általában mindegyik a szemben lévő Krk-ra visz át), sem árban (jó drága), sem színvonalban (hááát...). Aztán végül választottunk egyet, melybe szereltek 2-3 üvegasztalt, melyeken keresztül lehetett nézegetni, hogy mi van éppen a hajó alatt. Az üveg tiszta karc volt, emiatt sokat romlott a láthatóság. Menet közben persze semmi nem volt kivehető, ezért megálltunk kétszer is, első alkalommal csak a vizet néztük, majd a pilóta átvitt minket egy másik pontra, ahol láttunk kis fekete halakat.

Krk-re átérve kaptunk egy órát szabad eltöltésre, de igazán nem volt mit csinálni ott, van egy álhomokos strand, meg pár vendéglő. Az óra gyorsan eltelt, majd visszahoztak minket Crikvenicaba és további jó nyaralást kívántak. Összességében nem lenne rossz ötlet ez a hajózgatás, de vagy kicsit olcsóbbnek kellene lennie vagy több látnivalónak, esetleg gyorsabban és többet menni plusz a hajón vmit felszolgálni, vagy mindezt egy bazinagy Jack Sparrow féle háromárbócoson...vagy túl telhetetlen vagyok? ;)

A hajóút és a napsütés kiszívta az erőnket, szóval utána irány vissza Senjbe és döglés, igaz, már a nap is lemenőben volt.

Index

Első nap - Második nap - Harmadik nap - Negyedik nap - Hatodik nap - Hetedik nap

Galéria

img1
Crikvenica, a hajóról
img2
Rita nyaral
img3
A hajó alá is be lehet kukkolni
img4
Hát nem egy dzsungel
img5
Tornyocska
img6
Kisebb házacska
img7
Tengerről
img8
Szálloda
img9
Fő a nyugalom
img10
Az északi összekötő híd Krk-re
img11
Vajon hány csepp van a tengerben?
img12
Crikvenica strand
img13
Crikvenica strand
img14
Banana split