Senj, Horvátország

3. nap - Utazás délre

Kezdünk belejönni. A strandot megint megpróbáltuk délelőtt, de a napocska ezúttal sem volt igazán kíváncsi ránk, viszont tőlünk délre mintha ontotta volna a fényt - milyen jó ez a tengerpart, messze el lehet látni. Így hát újfent felkerekedtünk, elhagytuk Senj-t és elindultunk délre az országúton. Eredetileg Zadar lett volna a cél (kb 130 km), de a kacskaringós, 40-es, 50-es és 60-as táblákkal telezsúfolt aszfaltcsíkon gyorsan rá kellett jönnünk, hogy csak estefelé érnénk oda és a visszaútra már nem maradna időkeret - az autópálya meg nem opció, nem éri meg. Ezért csak egy olyan helyet kerestünk délre, ahol már nem felhős az ég és süt a nap. Jártunk Jablanac-ban, amely egy szép kisváros (értsd: 20 ház) egy szép kis öbölben egy szép kis tengerparttal. Innen indul a komp, amely viszi át az autókat Rab szigetére. Az országút feljebb van a hegyben és egy összevissza kanyargós szerpentin vezet le a településre, érdekes élmény volt ott vezetni.

Továbbindulva rövidesen kisütött végre a központi égitestünk és már csak egy cél lebegett a szemünk előtt: találni egy strandot és szénné napozni magsunkat. Karlobag előtt az éles szemű (amúgy szemészdoki) asszonyság kiszúrt egy csodaszép, elhagyatott öblöcskét egy bazimagas híd alatt, kb 50 méter mélyen...megfordulva visszatértünk ide, autó stop a bokrok közt és leegyensúlyoztuk a sziklákon...a képek önmagukért beszélnek. Aki jár arra, figyelje, mert megéri megállni! Kék lagúna fíling. Ott töltöttük a délutánt. Probléma csak egy volt: nem volt kajánk.

Miközben lógattuk a lábunkat a vízbe a tűző napon és szaladgáltunk a rákok után, feltűnt egy másik pár. Láthatóan már többször jártak itt, ismerték az öblöt, és amikor elkezdtek beszélgetni, kiderült, hogy magyarok...akkor pontosan, de tényleg, milyen kicsi is ez a világ? ;)

Pár óra múlva magukra hagytuk őket és elindultunk a kanyargós úton Senj irányába. Visszafelé gyorsabban sikerült leküzdeni a távot (mintegy 70 km-t), a panoráma mármár giccsesen szép.

Index

Első nap - Második nap - Negyedik nap

Galéria

img1
Jablanaci öböl
img2
Komp
img3
Jablanac
img4
Jablanac
img5
Még mindig Jablanac
img6
Karlobag
img7
Az öböl
img8
Az öböl jobbja
img9
Az öböl balja
img10
Ott a cuccunk
img11
Fent a híd az úttal
img12
Jól néz ki
img13
Híd
img14
Híd és öböl
img15
A szomszéd öböl
img16
Hazafelé úton
img17
Ez nem rossz, mi?